Gasztro

5 étel, ami nem is olyan egészséges, mint gondoltad

Előveszed a salátádat, kitöltöd a gyümölcsleved, és büszke vagy rá, hogy ma is áldoztál az egészséges életmód oltárán? Hát nem.

1. Gyümölcslé

Persze ez az egészséges dolgok legegészségesebbikéből, a gyümölcsből jön, csak jobb választás lehet, mint egy nagy pohár cukros, szénsavas üdítőital. Hát nem sokkal. Sajnos az ilyen gyümölcslevekben is rengeteg a cukor, hiába az érett gyümölcsökkel hirdető reklám. A gyümölcsöt edd inkább magában, ivásra pedig sajnos marad a víz.

2. Saláta

Krumpli helyett salátát kérni köretnek olyan nemes cselekedet, mint átsegíteni egy nénit a zebrán. Ezt hisszük, többnyire. Ha otthon készítjük el a salátát és felügyeljük az alapanyagokat, nyilvánvalóan szuper és egészséges ételt készíthetünk, de éttermekben gyakran kerülnek rá cukros és káros agyagokban tocsogó öntetek.

5 étel, ami nem is olyan egészséges, mint gondoltad

3. Müzli

Azt hisszük, ez a legegészségesebb választás reggelire, pedig egy saját kezünk által készített zabkásával sokkal jobban járnánk. Az ízfokozókkal, mesterséges színezőkkel és persze cukorral teli gabonapelyhek a diétázó igazi ellenségei.

4. Joghurt

Mondjuk szögezzük le, hogy semmi nem rosszabb annál, mint mikor valaki édesség gyanánt joghurtot ajánl fel, de sokan gondolják, hogy estére jobb választás lehet, mint megenni mondjuk egy szelet csokit. A gyümölcsjoghurtokat rengeteg adalékanyaggal ízesítik, arról nem is beszélve, hogy a cukrot sem spórolják ki belőle.

5. Aszalt áfonya

Chips helyett inkább egy kis aszalt gyümölcshöz nyúlnál? Sajnos az aszalt áfonyát (és persze sok más aszalt gyümölcsöt is) rengeteg cukorral édesítenek, így ez a csemege is beállhat a hizlaló finomságok sorába.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top