Gasztro

A duplán csokis muffin, amit imádni fogsz

Ha bűnözni akartok, akkor ezt a muffint mindenképpen készítsétek el. Már magában is fantasztikus, de ezzel a csokikrémmel a tetején egyenesen mennyei!

Még egy egyszerű muffinból is lehet fantasztikus desszert. Csak dobd fel a kedvenc alapmuffinodat egy kis csokikrémmel, szórj rá még ezt-azt, locsold meg csokival, és már kész is az isteni süteményed. 

A duplán csokis muffin, amit imádni fogsz

Hozzávalók kb. 12 db-hoz:

  • 1 tojás
  • 100 g cukor
  • 150 ml natúr joghurt
  • 0,6 dl étolaj
  • 130 g liszt
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 250 g mascarpone
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 dkg vaj
  1. A tésztához az étcsokoládét apróra vágjuk, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Előkészítünk egy muffinsütő formát, a mélyedéseket kivajazzuk/muffinpapírral béleljük ki.
  2. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, a narancs reszelt héját és az olajat, és elkeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral és a másik tál tartalmához adjuk. Összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az előkészített felaprított étcsokit, és összekeverjük.
  4. A muffinsütő mélyedéseibe adagoljuk, kb. 2/3 magasságig és kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a vajat gőz felett megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét és kevergetve azt is megolvasztjuk. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, majd hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a mascarponét és kikeverjük, majd habzsákba töltjük, és a muffin tetejére nyomjuk.

Tipp: a tetejére szórhatunk keksz- vagy mogyorómorzsát, és meglocsolhatjuk olvasztott csokival is.

 

Még több muffinrecept az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top