Gasztro

Isteni édes bundáskenyér pár perc alatt

Szeretnél egy őrült jó receptet, amitől mindenkinek eláll a lélegzete? Most bevezetünk a bundáskenyér-mennyországba, oda, ahonnan még nem jött vissza senki.

Hazánkban ugyan nem annyira elterjedtek az édes bundás kenyerek, de szerte a világon egyre többen imádják a finomabbnál finomabb változatokat. Most egy olyan töltött bundás kenyér receptjét hoztuk el nektek, ami már ránézésre is oltári. Az pedig teljesen biztos, hogy óriási sikert arat majd. Egyetlen buktatója az eper lehet: ha nem szeretitek a szamócát, vagy allergiás rá valaki, cseréljétek egyszerűen másik gyümölcsre. Vigyázat, az érzékekre fokozottan ható recept következik!

Édes bundás kenyér

  • francia kenyér
  • tojás
  • tej
  • vaj
  • krémsajt
  • fahéj
  • lekvár
  • eper (vagy bármilyen gyümölcs)
Fotó: TastyKitchen
Fotó: TastyKitchen

Mossuk meg a gyümölcsöket és vágjuk apró csíkokra. Tegyünk rá egy kevés cukrot és hagyjuk, hogy az ízek összeolvadjanak. Közben a krémsajtot és a lekvárt keverjük össze. Ezután vegyünk elő két szelet kenyeret és tegyünk közéjük ízlés szerint 1-2 kanállal a töltelékből, majd szórjuk meg azt cukrozott gyümölccsel. Ha készen vagyunk, nyomkodjuk össze a kenyerek széleit finoman, hogy a sütést ezzel is könnyítsük.

Egy tálban keverjük össze a tojást, a tejet és a fahéjat. A serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Míg a serpenyő melegszik, mártsuk a kenyeret a tojásos keverékbe úgy, hogy mindkét oldalát kb. 20 másodpercig tartsuk benne. Aztán süssük meg a bundás kenyeret, mindkét oldalát kb 3-3 percig hagyjuk a serpenyőben, ennyi idő alatt pirulnak ugyanis aranybarnára. Végül kis porcukorral és friss eperrel díszíthetjük ezt a bundás csodát. Arra viszont mindenképpen vigyázzunk, hogy az elkészült édességet ne hagyjuk felügyelet nélkül. Hamar eltűnhet.

Fotó: TastyKitchen
Fotó: TastyKitchen

Forrás: TastyKitchen blog

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top