Gasztro

Sertésszelet Holstein módra

Egy igazi klasszikus étel! Nagyon egyszerű, gyorsan kész van, hétköznap este vacsorára tökéletes.

Tényleg annyira egyszerű, hogy magam is meglepődtem rajta, gondolkodtam is, hogy biztosan csak ennyi a recept?! Sült burgonya, sertéshús és tükörtojás. Jelentem: igen! Mi ketten elfogyasztottuk az alábbi adagot, igaz, utána mozdulni sem bírtunk.

Sertésszelet Holstein módra

  • 6 szelet karaj, csont nélkül
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt, fekete bors
  • kevés liszt
  • kevés olaj a sütéshez

Körethez:

  • 1 kg hasábburgonya
  • 6 tojás
  • olaj a sütéshez

 

Sertésszelet Holstein módra

 

A húst megmossuk, szárítjuk, majd kiklopfoljuk, mint mikor rántott húst készítünk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, éppen csak a serpenyő alján legyen. Egy tányérba egy kevés lisztet szórunk, majd a húsok mindkét oldalát a lisztbe forgatjuk. A serpenyőbe tesszük és kb. 10-15 perc készre sütjük. Szépen piruljon meg a liszt a húson, de ne égjen meg! Óvatosan forgassuk a húst, mert a liszt hajlamos ráragadni arra az eszközre, amivel forgatjuk a húst. Ha kész, egy tányérra szedjük és melegen tartjuk.

A folytatásért kattints a Zsuzsi finomságai caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top