Gasztro

Isteni cukkinipizza, amit ki kell próbálni – videó

Gondoltad volna, hogy cukkiniból is készíthetsz pizzatésztát? Ráadásul, nem is akármilyet. Ezt a gluténmentes receptet mindenképpen ki kell próbálnod.

A cukkinis pizza elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 240 fokra.

Reszelj le kb. 40 dkg meghámozott cukkinit, amit szórj meg 1 evőkanál sóval. Várj 10-15 percet, amíg levet enged, majd nyomkodd ki vagy csöpögtesd le a zöldséglevet. Keverj a cukkinihez 5-5 evőkanál reszelt parmezánt és kecskesajtot, majd 4 evőkanál csicseriborsólisztet. A pizzatésztához keverj még 1 gerezd összezúzott fokhagymát, 1-1 evőkanál szárított oregánót és bazsalikomot, végül egy egész tojást.

Az alaposan összekevert pizzatésztát olívaolajjal meglocsolt alufóliára “nyújtsd ki”. Told az előmelegített sütőbe és 8-10 percig süsd.

Kend meg paradicsomszósszal, ízlés szerint rakj rá feldarabolt gombát és vékonyra szeletelt mozzarellával is ízesítsd a pizzát. Tedd vissza a forró sütőbe és néhány perc alatt, amíg a sajt elolvad és megpirul, süsd készre a cukkinis vegetáriánus pizzát.

Zucchini Crust Pizza

How to Make Zucchini Crust Pizza. // via a sweet pea chefFull recipe: http://taste.md/1JJC7XO

Közzétette: Tastemade – 2016. január 29.

További pizzarecepteket találhatsz az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top