Gasztro

Zöld teából is megárt a sok?

A zöld tea lenne az utolsó, amiről azt gondolnánk, árthat az egészségnek – de még ennek a szuper italnak is előfordulhatnak káros mellékhatásai.
Zöld teából is megárt a sok?

A zöld teáért sok tulajdonsága miatt rajongunk: felpörgeti az anyagcserét, segíti a fogyást, antioxidánstartalma rákmegelőző hatású, vitamintartalma erősíti az immunrendszert, fejleszti a memóriát, sőt egészséges kávépótlóként is működik, koffeintartalma miatt. Ezek után nehéz elképzelni, hogy káros hatásai is léteznek, pedig így van. Lássuk, miről is van szó pontosan.

Ami elsősorban veszélyes lehet, az a zöld tea túlfogyasztása: emiatt ugyanis problémák merülhetnek fel a máj működésében. Nemrég egy angol lány kórházba került, miután rosszul lett pár csésze, Kínából rendelt zöld tea elfogyasztása után. Kiderült, hogy azokban a filterekben túl magas volt a koncentrátum, és valószínűleg a lánynak alapból problémája lehetett a májával.

Tehát amire érdemes odafigyelni, az az, hogy ne legyen túl sűrű a zöld teánk. Ez nem is annyira a teákra, inkább a zöld teás készítményekre, például fogyasztókapszulákra vonatkozik. Ha teát vásárolsz, megbízható forrásból rendelj, és a koffeintartalom miatt napi 4 csészénél többet ne igyál. Ez pont megfelelő mennyiség akkor is, ha fogyókúrázol, de akkor is, ha csak a zöld tea áldásos hatásait akarod élvezni.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top