Gasztro

Savanyítsunk céklát!

Ilyenkor télen kevesebb zöldséget fogyasztunk. Igaz, a kínálat sem olyan bőséges, mint tavasszal.

Nem olyan régen a barátnőmnél, Mónikánál voltam. Segítettem neki, és utána közösen megebédeltünk. Paprikás krumpli volt a menü, de megkérdezte, hogy kérek-e mellé céklát. Hát persze! Anyukája készítette, és nagyon finom volt. Akkor jutott eszembe, hogy miért ne csinálnék magamnak én is céklát? Csakis magamnak, mert Férj még a látványától is rosszul van. El is mentem a zöldségeshez és vettem másfél kilónyit. Hazahoztam és neki is álltam elkészíteni.

Sosem csináltam előtte, gondoltam, csak nem lehet olyan nagy kunszt… és igazam is lett.

Savanyú cékla recept:

  • 1,5 kg cékla
  • 1,5 dl 10%-os ecet
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál köménymag

Ennyi az, amire szükségünk van. Első lépésként a céklát vízbe tesszük és körülbelül egy órán keresztül főzzük.

Savanyítsunk céklát!

 

A folytatásért kattints a Saját otthon projekt caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top