Gasztro

Süss gyorsan egy kekszet! Jobb lesz, mint a bolti!

Van félórád? Akkor gyorsan elő a mérleggel, melegítsd a sütőt és 30 perc múlva már kész is lesz ez a szuper keksz! Garantáljuk, hogy jobb is lesz, mint a bolti!

A kekszeket azért szeretjük, mert sokoldalúak: reggelire forró teával kísérve is tökéletesek, a tízórais csomagba is csomagolhatunk a kekszekből, és természetesen akár desszertként is elropogtathatjuk a legfinomabb (csokis) kekszeket. Mai kekszünket is pont ezekért szeretjük.

 

Diós-csokoládés zabkeksz

Süss gyorsan egy kekszet! Jobb lesz, mint a bolti!

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 5 dkg étcsokoládé

A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott csokoládét. Összegyúrjuk, ezután a masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk. Koronggá lapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kisütjük.

 

Még több kekszrecept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top