Gasztro

Így dobd fel a forró csokid!

Így tél közepén valószínűleg már minden csokirajongó túl is van az első, második és talán harmadik forró csokin is, így ideje kicsit feldobni kedvenc téli italunkat.

Jamie Oliver tökéletes forró csokija továbbra is nagy kedvencünk, de olyan sok hideg nap vár még ránk, hogy ideje kicsit újítani az ízeken. A fahéjas forró csoki például tökéletesnek bizonyult, és persze a nutellás forró csokit is imádta mindenki, de lássuk, milyen lehetőségek vannak még!

  1. 1 csésze tej + fél csésze apróra vágott étcsokoládé + 1 teáskanál borsmenta kivonat
  2. 1 csésze tej + fél evőkanál cukor + fél evőkanál reszelt narancshéj + 55 g étcsokoládé
  3. 1 csésze vaníliás mandulatej + 1-1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor + 2 teáskanál kókuszcukor 
  4. 1 csésze tej + 150 g étcsokoládé + 1/4 teáskanál őrölt fahéj + csipetnyi cayenne bors
  5. 1 csésze sovány tej + fél csésze tejszín + 120 g tejcsokoládé + 1/4 csésze krémes mogyoróvaj
  6. 1 teáskanál juharszirup + fél teáskanál pumpkin pie vagy mézeskalács fűszerkeverék + 1 csésze zsíros tej + 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  7. 1 csésze zsíros tej + 2 evőkanál Nutella + 1 evőkanál kakaópor + csipetnyi só
  8. fél csésze tej + 150 g tejcsokoládé felaprítva + fél csésze tejszín + 3 evőkanál karamellszósz
  9. 1 csésze zsíros tej + 1/4 teáskanál szárított levendula + fél csésze fehér csokoládé apróra vágva
  10. 1 csésze tej + fél csésze étcsokoládé felaprítva + 60 ml Bailey’s krémlikőr
Így dobd fel a forró csokid!

 Forrás: She knows

 

Még több forró csokoládé az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top