Gasztro

Ha jót akarsz, ezt a levest kipróbálod!

Ha hétköznapokon nincs is idő finom házi levesekre, ilyenkor hétvégén feltöltődünk, és mindig kerül az asztalra leves. Mi most ezzel a különleges tésztás bablevessel készülünk.

Bablevesből is próbáltunk már sokfélét, majdnem annyiféle bableves van, mint húsleves, de ez a tésztás bableves most készült először. Kár volt várni vele, mert nagyon-nagyon finom.

Ha jót akarsz, ezt a levest kipróbálod!

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg szárazbab (beáztatva)
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. sűrített paradicsom (konzerv)
  • 2 ek. szárított zsályalevél
  • 1 tojás
  • 10 dkg durumliszt
  • só, bors, olívaolaj

Olívaolajon megpároljuk a hagymát és a felkockázott szalonnát. Hozzáadjuk az előző éjszaka beáztatott babot, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a babot. Beletesszük a megpucolt répákat, 1 evőkanál zsályalevelet. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul (kb. 2 óra). Közben a lisztből, a tojásból és egy csipet sóból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd széles metéltnek felcsíkozzuk. Mikor már puha a bab, kivesszük a répákat a levesből, a paradicsomot a leveshez adjuk (hogy ne legyen lilás színe), beletesszük a maradék zsályalevelet, a felaprított fokhagymát, 3-4 percig forraljuk, majd 1-2 perc alatt belefőzzük a tésztát, és tálaljuk.

Még több isteni leves a hétvégére:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top