Gasztro

Narancsos-csokis kalácspuding

Itt ér véget minden diéta. Legalábbis a narancs-csoki rajongótábor tagjainál mindenképpen.

Na jó, ha elfogyott a kalácspuding, vissza lehet térni a jó útra, nem azt mondom, hogy innen aztán nincs visszaút, de tény, hogy ennek tényleg nehéz ellenállni. Frissen, épp csak nem forrón… huh.

Narancsos-csokis kalácspuding

  • 150 g kalács
  • 3 dl tej (lehet nyugodtan 4 dl is)
  • fél dl habtejszín (nem felverve)
  • 1 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5-8 dkg étcsokoládé
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 2 evőkanál cukor

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kisebb sütőtálat. A kalácsot felkockázzuk, az étcsokit durvára vágjuk. A tejet, a habtejszínt, a narancs reszelt héját, a tojást, a cukrot és a vaníliát egy tálba mérjük, és jól összekeverjük. A kalácsot beleszórjuk a tejes keverékbe, megforgatjuk, hogy mindenhol érje, majd az egészet átöntjük a sütőtálba. Beleszórjuk a durvára vágott étcsokit és sütőbe toljuk kb. 25 percre.

 Narancsos-csokis kalácspuding recept

 

A folytatásért kattints a Csak a Puffin caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top