Gasztro

Egy vega, egy húsos: 2 gyors vacsora

Vega és húsos, hideg és meleg, de azért egy közös van a két receptben: mindkettő gyorsan elkészíthető és isteni vacsora! Már mutatjuk is, hogy készülnek!

Lehet, hogy a gyerekek kedvenc gyors vacsorája továbbra is a sült hot dog, és a sajtgolyó is stabilan tartja magát a család kedvencei között, mi most kicsit színesítjük a választékot.

Diós ricottagömbök

Egy vega, egy húsos: 2 gyors vacsora

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg dió
  • 25 dkg ricotta 
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj a formázáshoz

A diót késsel aprítsuk durvára. A ricottát keverjük el sóval, borssal, az aprított fokhagymával. Enyhén beolajozott kézzel formázzunk gömböket a masszából, majd forgassuk meg a durvára darált dióban. Fogyasszunk mellé teljes kiőrlésű kenyeret vagy péksüteményt.

Brokkolis-szalonnás orsótészta

Egy vega, egy húsos: 2 gyors vacsora

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 40 dkg brokkoli
  • 50 dkg orsótészta (fussili)

A szalonnát vágjuk kockákra, az olívaolajon süssük ropogósra, a sütési idő felénél adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Borsozzuk, sózni nem szükséges, a szalonna sós. A brokkolit szedjük rózsákra. Nagy fazékban forraljunk vizet, amikor felforrt, sózzuk. A brokkolit a tésztával együtt tegyük a vízbe, 10-11 perc alatt főzzük a tésztát puhára, ennyi idő alatt a brokkoli is bőven megfő. Szűrjük le, szedjük a szalonnára, keverjük el, és azonnal tálaljuk.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top