Gasztro

Császármorzsa egészségesen, zabpehellyel

Egyik kedvenc desszertem a császármorzsa, már olvashattátok itt, hogy rajongok érte. Most pedig kipróbáltam egy egészséges változatát is.

Ez a császármorzsarecept a búzadara helyett zabpelyhet ír, a liszt helyett pedig zablisztet. Ne várjuk, hogy majd pont olyan lesz, mint a standard változata, hiszen azért elég sokat változtattunk rajta. Gyorsan elkészül, és mivel lassan felszívódó szénhidrátok (alacsony glikémiás indexű a zabpehely és a zabliszt is) vannak benne, így én reggelire készítettem. Így legalább garantált, hogy jól indul az ember napja. Császármorzsára fel!

Császármorzsa egészségesen, zabpehellyel

Zabpelyhes császármorzsa

  • 1,5 bögre zabpehely
  • 1,5 bögre zabpehelyliszt
  • 2 bögre tej, pici só
  • 4 ek eritrit (vagy más édesítőszer)
  • 2 tojás
  • citromhéj
  • sárgabaracklekvár
  • nyírfaporcukor ízlés szerint

 

A folytatásért kattints a Receptguru caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top