Gasztro

Ezektől a nasiktól tuti, hogy csak még éhesebb leszel

Ezektől az ételektől csak éhesebb leszel, mint előtte voltál.

Elkap az éhség, de nem szeretnél rendes ételt enni, inkább csak nassolnál valamit. De nem mindegy, hogy mit eszel, mert ha valami hirtelen emeli meg a vércukrodat, az gyorsan le is ejti, ami pedig még erősebb éhségérzethez vezet.

Ha ezek közül választasz, csak éhesebb leszel tőlük

Ezektől a nasiktól tuti, hogy csak még éhesebb leszel

Perec
Zsírszegény ugyan, te finomított lisztből készül, és nincs benne se rost, se fehérje, és nagyon könnyű túl sokat enni belőle. Válassz helyette pisztáciát vagy valamilyen egyéb olajos magvat.

Energiaszelet
Egészségesnek gondolhatjuk, de valójában rengeteg cukrot, nátriumot tartalmaz, magas a kalóriatartalma. Válassz helyette inkább gyümölcsöt.

Turmix
A bolti vagy éttermi turmixokban rengeteg a cukor, ezért inkább te készítsd el az italodat egészséges gyümölcsökből, zöldségekből.

Pattogatott kukorica
Ha bolti, mikrós pattogatott kukoricát választasz, nagy az esélye, hogy hozzáadott cukrot vagy vajat tartalmaz. Ha lehet, inkább natúr kukoricaszemeket válassz, és otthoni kisgépben vagy serpenyőben pattogtasd ki.

Müzli
A legtöbb müzli igazi cukorbomba, inkább zabpelyhet vagy egyéb teljes kiőrlésű gabonát válassz, tegyél hozzá gyümölcsöt, akkor biztosan nem fogsz felesleges cukrot enni.

Olvass tovább étvágy témában az NLCafén!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top