Gasztro

A csokis sütik legjobbja: brownie Jamie Olivertől

Miért szeretjük annyira a brownie-t, a csokis sütik királyát? Mert egyszerű, viszonylag gyorsan elkészül és fantasztikusan finom. Tömény csoki, amit szinte lehetetlen abbahagyni. Most megnéztük, hogy készíti Jamie Oliver ezt a klasszikus csokis sütit.

A csodás csokitortákat is szeretjük, szó se róla, nem utasítanánk vissza egyiket sem ma délután, de ha tortasütésre most nincs idő, akkor jól fog jönni egy szuper csokis brownie receptje is. Jamie Oliverben még nem csalódtunk, most a brownie-receptjét is teszteltük.

A csokis sütik legjobbja: brownie Jamie Olivertől

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 200 g (70%-os) étcsokoládé feldarabolva
  • 75 g aszalt meggy
  • 50 g durvára vágott dió
  • 65 g finomliszt
  • 80 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 360 g cukor
  • 4 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja (elhagyható)

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 24 cm-es szögletes sütőtálat. Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd hozzáadjuk az aszalt meggyet és a diót és elkeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport, és az egészet a csokis keverékhez öntjük. Alaposan összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, és összekeverjük. Az előkészített sütőtálba öntjük, és 25 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. (Nem kell tűpróbát végezni, a jó brownie belül kicsit krémes!)

 Forrás: Jamie Oliver honlapja

Még több csokis recept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top