Gasztro

Mézes zabkeksz, amit jogosan nassolhasz

Az a szuper ebben a receptben, hogy mivel zabpelyhes, cukormentes és bioalapanyagokat is tettem bele, és persze a méz is nagyon egészséges, ezért úgy érzem, hogy jogosan nassolok. Ez így is van rendjén.

Egyébként ez a zabkeksz nem mondható édesnek ezzel a mennyiségű mézzel, ezért ha édességre vágysz, tegyél több mézet bele vagy nézd meg egy korábbi zabkekszem receptjét a bejegyzés végén. Lássuk most ennek a roppanós, tömör zabkeksznek az elkészítési módját!

Mézes zabkeksz recept

  • 5 dkg Schär Mix Pâtisserie-Mix C liszt
  • 5 dkg gluténmentes zabpehely
  • 5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 5 gramm sütőpor
  • 1 tojás
  • 6 dkg vaníliás laktózmentes Vénusz sütőmargarin
  • 3 ek. (bio) akácméz (ha édesen szereted, tegyél többet!)
  • 1 (bio) citrom reszelt héja
  • csipet só
  • fél kocka Lindt 70%-os étcsokoládé, apró darabokra törve vagy reszelve
Mézes zabkeksz, amit jogosan nassolhasz

A folytatásért kattints a Pinkdust caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top