Gasztro

Top 5 méregtelenítő étel

Január a méregtelenítés hónapja. Megmondjuk, mivel csináld!

A legjobb méregtelenítő és tisztító ételek listáját szedtük össze. Meg fogsz lepődni, mert biztosan lesz köztük olyan, amit egyébként is szívesen eszel.

Top X méregtelenítő étel

Alma
Az alma magas pektintartalma megköti a koleszterint és a nehézfémeket a szervezetben, valamint tisztítja a beleket.

Cékla
A finom borscsleves egyik alapvető összetevője a cékla. És olyan egyedülálló keverékét tartalmazza a növényi vegyületeknek, amelyek tisztítják a vért és a májat.

Áfonya
Ez gyümölcs az egyik legjobb gyógyító növény. Természetes antibiotikum, és csökkenti a krónikus gyulladások szövetkárosító hatását. Sőt tisztítja a húgyutakat, és megakadályozza, hogy a méreganyagok átlépjenek a vér-agy gáton.

Édeskáposzta
Rengeteg rákellenes antioxidánst tartalmaz, és segít a májnak lebontani a felesleges hormonokat. Mindemellett tisztítja az emésztőrendszert és részben semlegesíti a cigarettafüstöt, a passzív dohányzás közben beszívott füstöt is.

Lenmag
Tele van esszenciális zsírsavakkal, különösen omega-3-mal, ami az egész szervezet számára igen hatékony, többek között csökkenti a koleszterinszintet, jót tesz az ízületeknek és az agynak is.

Olvass tovább méregtelenítés témában!

Care2

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top