Gasztro

Ezeket nem árt tudnod az emésztésedről

Figyelem, tabukat boncolgatunk!

Összeszedtünk néhány olyan tanácsot, amit gasztroenterológusok mondtak annak érdekében, hogy jobban megismerhessük az emésztésünket.

Ezeket nem árt tudnod az emésztésedről

Mielőtt lehúznád, kukkants a vécébe!
Sajnos ezt nem sokan teszik meg, pedig nem árt tudni, hogy a székletünk milyen formájú vagy esetleg színű. Ha fekete vagy vért látunk, azonnal forduljunk orvoshoz, mert az vérzésre utal, illetve akkor is, ha megváltozott az állaga.

A gázok normálisak!
Igen, mindenki pukizik, a nők is. Ez teljesen normális. Azonban ha egyszer csak több gáz termelődik, és ez napokig tart, akkor az emésztési problémákra utalhat.

Valószínűleg nincs gluténérzékenységed!
Egyre “divatosabb” manapság, hogy egyre többen gondolják azt, hogy gluténallergiások. Pedig cöliákiában csak a lakosság 1 százaléka szenved. Nem kell gluténmentesen táplálkoznod.

Ha nem jó a gyomrod, az nem normális
Ha úgy érzed, hogy pillangók repkednek a gyomrodban, vagy fáj a hasad, esetleg gyakran érzel kellemetlenségeket odabent, érdemes orvoshoz fordulnod, mert lehet gyomorproblémád is, de ha nem találnak semmit, akkor lehet az sok stressz vagy egyéb mentális probléma eredménye is.

Olvass tovább gyomorproblémák témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top