Gasztro

5 tipp szilveszteri bólékhoz és Jamie Oliver bóléreceptje

A szilveszteri házibulinak legalább annyira része a bólé, mint az éjféli koccintás. A koccintás receptje egyszerű: éjfél, pezsgő, poharak és emberek kellenek hozzá, és most megmutatjuk, mi kell a szilveszteri bóléhoz.

5 tipp a tökéletes szilveszteri bóléhoz:

  • A bólé alapja az alkohol és a gyümölcs. Ne spórolj egyikkel sem! Az alkohol főszabály szerint általában pezsgő, de lehet habzóbor, vörösbor, fehérbor, pálinka, likőrök, rum, tehát gyakorlatilag bármi, csak erős legyen. 🙂 
  • Bátran használd a gyümölcsöket: mandarin, narancs, citrom, lime, vérnarancs, grépfrút, ananász minden mennyiségben mehet, de ha sikerül beszerezni egy-két egzotikus gyümölcsöt, azokat is nyugodtan dobjátok bele a bóléba. Fűszerezni is bátran lehet: fahéj, vanília, csillagánizs, gyömbér, tehát a tél fűszerei a leggyakoribb ízesítők. 
  • Hagyd állni a bólét legalább 2-3 órán át a hűtőben.
  • Nagy tálban tálald, csak ne felejts mellé merőkanalat is adni.
  • Gyerekeknek készíts alkoholmentes bólét, de tálald ugyanúgy, hogy ők is élvezhessék a merőkanalazást-bólézást. Arra azért figyelj, hogy jó messze legyen a gyerekek bóléja a felnőttekétől, nehogy összekeverjék. 
5 tipp szilveszteri bólékhoz és Jamie Oliver bóléreceptje

Jamie Oliver szilveszteri bóléja

Hozzávalók:

  • 75 ml mandarinlé
  • 150 ml konyak
  • 225 ml skót whiskey
  • 300 ml áfonyalé
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 mandarin vékonyra szeletelve
  • 3 cseresznye (elhagyható)

Öntsük a hozzávalókat egy nagy tálba, keverjük össze és tegyük hűtőbe 2-3 órára. Öntsük egy félig jéggel teli kancsóba, keverjük össze és hagyjuk állni 5 percig tálalás előtt. 

Még több bólé és egyéb ital az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top