Gasztro

3 gasztrofilm, amit érdemes megnézni az ünnepek alatt

Itt a pihenés, a családi kuckózós esték ideje, erre vártunk már hetek óta, most végre átadhatjuk magunkat a szórakozásnak. A karácsonyi filmek mellé most hoztunk 3 jó gasztrofilmet, ami garantált kikapcsolódás lesz.

Vannak, akik a filmeket szeretik, vannak, akik sütni-főzni szeretnek, és vannak, akik szeretik a kettőt kombinálni, és szeretik a gasztrofilmeket. Ha te is ilyen vagy, akkor ez a lista neked készült. Két Reszkessetek betörők rész között iktassatok be 1-2 gasztrofilmet, aztán jöhet megint az Igazából szerelem is. 

Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey)

Indiai és francia konyha, mesébe illően gyönyörű táj, szerelem és Michelin-csillagok. Igazi feelgood mozi, ami nem tartogat akkora izgalmakat, hogy a tenyered mögül kellene kukucskálni, de nagyon élvezetes és szórakoztató film, kedves és szerethető szereplőkkel. 

Ízlések és pofonok (No Reservations)

Ha egy filmben két ilyen sugárzó ember főz, mint Catherine-Zeta-Jones és Aaron Eckhardt, akkor nagy baj már nem lehet. Van benne rivalizálás, szép ételek, romantika és családi dráma is, olyan film, amire bármikor szívesen rászánunk egy szombat estét. 

Az ételművész (Burnt)

Elég annyit mondanunk, hogy Bradley Cooper a főszereplő? Igen, tényleg ő az, ő alakítja a balhés Michelin-csillagos séfet, aki vissza akar jutni a csúcsra, és szeretné megszerezni a harmadik csillagot. Az ételművész is ugyanazt a jó hangulatot kínálja, mint a gasztrofilmek általában: éttermi rivalizálás, gyönyörű ételek, egy kis limonádé, szép színészek és happy end. Pont erre van szükségünk a két ünnep közötti napokban.

Még több filmajánló az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top