Gasztro

Jó hír: a konzervzöldség is jót tehet neked!

A legfrissebb kutatások szerint egyáltalán nem jár el rosszul az, aki napi zöldségadagját konzervekből nyeri ki. Sőt lehet, hogy jobban jár, mint az, aki nem.

Azért persze azt már az elején le kell szögezni, hogy a konzervzöldség nem annyira egészséges, mint a friss zöldség. Mert a konzervben ugye van egy csomó adalékanyag, meg cukor is, amivel sajnos több kalóriát viszünk be szervezetünkbe, mint kellene. Mindazonáltal most kiderült, hogy a konzervzöldség egyáltalán nem olyan ördögtől való dolog, mint ahogy azt eddig sokan gondolták.

Jó hír: a konzerv zöldség is jót tehet neked!

Emberek egészségi állapotát mérték fel étrendjük alapján, és az eredmények bizony arra mutattak, hogy akik konzervzöldségeket fogyasztanak, jobb formában vannak, mint azok, akik még így sem visznek be zöldséget szervezetükbe. Azt is megállapították, hogy akik ilyen konzervzöldségeket és -gyümölcsöket fogyasztanak, általában kevesebb sokkal egészségtelenebb ételt illesztenek be táplálkozásukba, ezért alapvetően több vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut hozzá szervezetük. Szóval a lényeg nagyjából annyi lenne, hogy a konzervzöldségek és -gyümölcsök fogyasztása jó első lépés az egészség felé vezető úton, de azért még nem az egészséges életmód legteteje.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top