Gasztro

Ezeket esszük Ausztráliában

Ausztrál gasztronómiai rovatunk következik. Drága vegetáriánus olvasóim, előre kérlek titeket, ne pártoljatok el tőlem az alább olvasottak után.

Szóval mióta kikerültem a tokaszalonna-pacal-pirospaprika bűvköre alól, szeretteim folyamatosan azon nyüszögnek, vajh mit eszek én itt a világ végén, és mennyire éhezhetek, hiszen Ausztráliában furák az ételek, nincsen ételkultúra, csak kínaiak meg ízetlen csoffadék cuccok, amiket rádobnak a barbira, oszt jóvan. Én is így jöttem, mert az ausztrál beszámolók nagy részében azt olvastam, hogy itt bizony nagyon nehéz megtalálni hazánkfiának a számításait étel terén, mert mindenféle borzadály kacsingat az emberre a szupermarketek polcairól, és sok hazai cuccot sem lehet kapni, így aztán minden vasárnapi ebéd során beköszönt a táplálékapokalipszis, hogy jajj, Béla, mit együnk…

Ezeket esszük Ausztráliában

Viszont alapjáraton nyitott és kísérletező ember vagyok, enni pedig egyenesen imádok, így azt mondtam, ide nekem az ozi kaját, aztán majd én megmondom, mi a tuti, és mennyire is fogok én itt éhezni. Ezen gasztroszemléletem odáig vezetett, hogy a nadrágjaimat kínkeserves szenvedések árán sikerül begombolni, mert mióta itt vagyok, még ráhíztam jó pár kilót az otthon, indulás előtt felszedett 8 kilóra. Konstans zabálok, mert az ország ételei isteniek, az alapanyagok frissek és általában helyiek, így ha valaki engem keres Melbourne-ben, akkor vagy egy kajáldában talál, vagy kávéval/frozen yoghurttal a kezemben slattyogok a kis strandpapucskámban, és fényképezgetek meg nyammogok, hogy ú, de finom.

A folytatásért kattints a Grafoterápia caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top