Gasztro

Ezekre az italokra szükséged lesz télen

A téllel együtt nyakunkon a megfázások, betegeskedések is, ami ellen többek között immunerősítő italokkal tudunk tenni. Hoztunk 3 receptet, amit a kedvenc forralt bor mellé érdemes alkalmanként beiktatni.
Piazza Gabriella a Tavola in Piazza és Tarka Bárka caféblogok szerzője, az olasz konyha és a halételek rajongója. Blogjain változatos, egyszerűen elkészíthető receptek szerepelnek, melyek könnyedén beépíthetők a mindennapi ételeink sorába. A mediterrán ízek rajongóinak különösen ajánlott olvasmány mindkét blog.  

 

Az biztos, hogy Jamie Oliver tökéletes forralt bora örökre bevéste magát a kedvencek közé és a fahéjas forró csoki is állandó szereplő lesz nálunk télen, de lássuk, milyen immunerősítő italok sorakozhatnak még fel télen a két nagy kedvenc mellé!

Alma-csipkebogyó tea

Ezekre az italokra szükséged lesz télen!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db bio alma héja
  • 1 ek. szárított csipkebogyó
  • 8 citromfűlevél
  • méz
  • 400 ml víz

A csipkebogyót és a citromfűleveleket egy lábasba helyezzük. A vizet az almahéjjal 60 °C-ra hevítjük, majd az egészet a citromfüves csipkebogyóra öntjük, és lefedve legalább 1 órán keresztül állni hagyjuk. Mézzel ízesítve, langyosan fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 10 perc

Narancsos-kurkumás mézszörp

Ezekre az italokra szükséged lesz télen!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kk. kurkuma
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. narancsvirágvíz
  • 100 ml frissen facsart narancslé
  • 2 csipetnyi  őrölt fahéj
  • 300 ml víz

A kurkumát a mézzel és a narancsvirágvízzel simára keverjük. A vizet és a narancslevet 60 °C-ra hevítjük, összekeverjük a fűszeres mézzel, és poharakba töltve, egy-egy csipetnyi fahéjjal meghintve azonnal, melegen fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 10 perc

Gyömbéres grapefruitital

Ezekre az italokra szükséged lesz télen!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. fenyőrügyszirup
  • 2 tk. rózsavíz
  • 20 g friss gyömbér
  • 1 rózsaszín grapefruit frissen facsart leve
  • 300 ml víz

A gyömbért megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A fenyőrügyszirupot a rózsavízzel és a gyömbérrel simára keverjük. A vizet és a grapefruit frissen facsart levét 60 °C-ra hevítjük, összekeverjük a fűszeres fenyőrügysziruppal, és poharakba töltve azonnal, melegen fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 10 perc

 

Még több ital receptje az NLCafé-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top