Gasztro

Recept: mennyei bögrés csokis keksz

Nem mintha keresni kellene az okokat a kekszsütésre, de minden okunk megvan rá, hogy ma délután kekszet süssünk. Hűvös is van, hamarosan megint hétfő, jó lenne valamit csomagolni az uzsonnásdobozba, és egy-két édes falat egyébként is jólesne.

 

Egy egyszerű csokis keksszel is beérnénk, de ez a bögrés csokis keksz egy meglepetés alapanyagot is tartalmaz, amitől még különleges is lesz. 

Csokis keksz

Bögrés csokis keksz

Hozzávalók:

  • ¾ bögre teljes kiőrlésű liszt
  • ⅓ bögre fehér liszt
  • 1½ teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál sütőpor
  • 1 ½ teáskanál mézes fűszerkeverék
  • csipet só
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • ½ bögre kókuszolaj (szoba-hőmérsékletű)
  • ¾ bögre cukor
  • ¼ bögre sütőtökpüré
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • ¾ bögre étcsokoládé vagy tejcsokoládé (felaprítva)

    1 bögre = 250 ml

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszert, a sót, a vaníliás cukrot és a kukoricakeményítőt, majd tegyük félre.
3. Egy másik tálban keverjük össze habverővel a kókuszolajat és a cukrot teljesen simára, majd keverjük hozzá a sütőtökpürét is. A cukros, sütőtökös keveréket dolgozzuk össze a lisztes hozzávalókkal, majd forgassuk bele a felaprított csokoládét is. Formázzunk gombócokat (kb. egy-két evőkanálnyi tésztából) helyezzük a gombócokat tepsire, és kissé lapítsuk le őket a tenyerünkkel.
4. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a sütemények világosbarnára sülnek. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Még több csokis keksz recept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top