Gasztro

Gomba sokféleképpen

Az október és a november fontos szerepet játszik a gasztronómiai életemben. Eléggé megosztó ételt veszek most górcső alá, valaki vagy szereti, vagy utálja. Ő a gomba.

Átmenetről még nem nagyon hallottam. Van, aki egyes fajtáit megeszi. Ilyen például Férj is. Mikor megismerkedtünk, nem volt hajlandó semmilyen formában megenni az állaga miatt. Azóta ez változott, ha roppanós, úgy hajlandó megenni. Dia férje, Ati, ő már a gondolatát sem bírja elviselni. Így Dia kénytelen elviselni a hiányát.

Gomba sokféleképpen

Nekem az egyik kedvencem. Levesnek, pörköltnek, rántva, párolva, pirítva.. Tök mindegy. Csak legyen benne gomba. Most pedig épp szezonja van, az időjárás is kedvez neki, úgyhogy ha időtök engedi és jártasak vagytok a gombák világában, nyugodtan induljatok neki és szedjetek. Érdemes azonban mindenképpen megnézetni gombaszakértővel, őket általában piacokon megtalálhatjuk. Ma olyan receptötleteket hoztam, amiket érdemes elkészíteni.

A folytatásért kattints a Saját otthon projekt caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top