Gasztro

Jamie Oliver tökéletes pizzája

Lehet, hogy rendelni egyszerűbb, de az a pizza, amit a futár hoz, soha nem lesz olyan finom, mint a saját készítésű. Szerencsére a receptet sem nekünk kell kitalálni, a kísérletezést elvégezte helyettünk Jamie Oliver. Lássuk, hogy készül a sztárséf pizzája!

 

A világ legnépszerűbb étele a pizza, nem csoda, hogy mindenki megpróbálja tökéletesíteni a receptjét. Már megismerkedtünk az eredeti olasz pizza történetével és receptjével, most ideje megismerkednünk a sztárséfek tökéletes receptjeivel. Kezdjük Jamie Oliver pizzájával!

Jamie Oliver tökéletes pizzája

Jamie Oliver tökéletes pizzája

Pizzatészta:

Hozzávalók:

  • 800 g olasz, 00-s fehérliszt (vagy 800 g erős, gluténban gazdag fehér liszt)
  • 200 g búzadara
  • 2×7 g szárított, tasakos élesztő
  • 650 ml langyos víz
  • egy csapott evőkanál tengeri só
  • egy evőkanál barna cukor (vagy méz)

Elkészítése:

1. A lisztet, a búzadarát és a sót keverd össze, öntsd egy munkalapra, és csinálj lyukat a közepére.

2. Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a lyukba.

3. Gyúrd a masszát 10 percig.

4. Lisztezd be a tetejét, és pihentesd szobahőmérsékleten 15 percig.

5. Formázz a tésztából 6 labdácskát (ennyi pizza ideális ebből a mennyiségből).

6. A labdácskákat egyenként nyújtsd vékonyra, félcentis vastagságúra, majd pakold meg tetszőleges feltétekkel.

7. 15-30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani, nem jó kint állni hagyni sokáig a tésztát.

8. Előmelegített, 250 fokos sütőben süsd alul, kb. 7-10 percig.


Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd megtisztított és apróra vágott fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom letépdesett levelei
  • 400 g-os jó minőségű konzerv lucullus paradicsom
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

Tegyél egy lábost a tűzre, önts bele kevés olajat, dobd bele a fokhagymát, és óvatosan pirítsd meg. Amikor már világos aranyszínűre pirult, add hozzá a bazsalikom felét, a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Alacsony lángon főzd 20 percig, közben nyomkodd szét benne a paradicsomot, hogy sima pürévé főjön.

Feltét: mozzarella, színes kaliforniai paprika, olívabogyó, esetleg olasz sonka

Még több cikk és recept pizza témában:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top