Gasztro

3 gyors tészta, ha kifutottál az időből, de meleg ételre vágytok

Kellene valami főtt étel ebédre vagy vacsorára, de kifutottál az időből és már csak egy gyors fogás fér bele a napodba. Ismerős helyzet? Akkor elő a gyors tésztákkal!

Természetesen gyors vacsora sok minden másból is lehet, de mi most a tésztarajongók táborának szerettünk volna kedvezni. Ha tehát már unalomig ismételtétek a klasszikus tésztákat, a bolognait és a carbonarát, és szeretnétek néhány bombabiztos tésztareceptet, akkor gyorsan mentsétek el ezt a hármat!

Szalonnás-káposztás tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • bors
  • 25 dkg húsos füstölt szalonna
  • 40 dkg vecsési savanyú káposzta
  • 40 dkg fodros nagykocka tészta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Vágjuk apró kockákra a szalonnát, süssük zsírjára. Szedjük ki a szalonnakockákat a kisült zsírból, tegyük félre. Aprítsunk néhány vágásnyit a káposztán, pirítsuk meg lassú tűzön, a kisült zsíron. Itt-ott oda is kaphat.

Ha kész, tegyük vissza a szalonnát, borsozzuk. (Sózni talán nem is szükséges, a szalonna miatt.) Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.

 

Sütőben sült sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál liszt
  • 0,5 kg pennetészta
  • 15 dkg kolbász
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 5 evőkanál vaj
  • 4 csésze tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • ízesítéshez só
  • 25 dkg sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tésztát sós, olajos vízben félig megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát egy evőkanál vajon megpároljuk, majd félretesszük. Egy másik edényben a lisztet picit megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a tejet, habverővel közepesen sűrű besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a kolbászt és a sajtot, majd összekeverjük a tésztával, kivajazott tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. 

 

Sütőtökös-szójaszószos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg sütőtök
  • 1 evőkanál chilikrém
  • 5 evőkanál mogyoró olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál római kömény
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 1 kiscsokor koriander
  • 15 dkg lencse
  • 25 dkg ázsiai tészta búzalisztből
Kategóriaebéd
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az apróra kockázott tököt több részletben, kevés mogyoróolajon, forró serpenyőben grillezzük meg. Ne keverjük, csak rázogassuk, hogy a tök ne menjen szét. Adjuk a tökhöz az aprított fokhagymát, a szójaszószt, a csilikrémet és a mézet, óvatosan keverjük el.  Keverjük hozzá az átmosott, lecsöpögtetett lencsét is. A tésztának forraljunk fel egy kisebb fazékban vizet, sózzuk, majd ha felforrt, zárjuk le, adjuk hozzá a tésztát, és hagyjuk a vízben 4 percet. Szűrjük le, keverjük a tökhöz. Frissen aprított korianderzölddel tálaljuk.

 

 

Még több isteni tészta az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top