Gasztro

Magyar lány tarolt a nemzetközi cukrászversenyen

A 27 éves magyar lány négy aranyérmet söpört be a rangos angliai cukrászversenyen. Jennifer két hónapig dolgozott négy miniatűr mesterművén.

Tarolt a magyar származású Jennifer Melanie Ziemons a világ egyik legrangosabb nemzetközi cukrászversenyén az angliai Birminghamben. Négy tortával indult két kategóriában, a Cake International bírái pedig négy arany minősítéssel jutalmazták alkotásait a hétvégén.

Jennifer eredménye azért is különleges, mert csupán idén januárban kezdett el cukormasszából süteményeket készíteni. Februárban és májusban indult először cukrászversenyen, azonnal aranyat nyert. Ez a mostani a harmadik megmérettetése, ahol szintén az ő süteményeit ítélték a legjobbnak. Az első két cukrászversenyt Magyarországon szervezték.

A magyar cukrászlány miniatűr alkotásai több száz icipici formából épülnek fel. A mostani versenyre két hónapon keresztül készítette az apró darabokat a négy tortához. Tű- és fogpiszkáló hegyére készített fél centis virágokat, formákat.

A 27 éves budapesti lány főállásban saját vállalkozását, a Pink Beauty Bakeryt vezeti. Sütemény formájú szappanokkal kereskedik, leginkább külföldön.

Jennifer kislánykorában állatorvos szeretett volna lenni, de egy baleset megakadályozta a terveiben. Aztán jött a cukrászkodás ötlete, amelyben a jelek szerint óriási jövő vár rá. A lány Németországban született, évek óta Magyarországon él. Azt tervezi hamarosan Ausztriában vagy Németországban nyit cukrászműhelyt – tudta meg az angliai magyarok.hu.

További érdekes cikkek cukrász témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top