Gasztro

4 ellenállhatatlan gesztenyés édesség

Ha valamiért lehet várni ezeket az őszi napokat, akkor a gesztenye miatt mindenképpen. El is kezdjük a gesztenyés édességek sorozatát, és megígérhetjük, hogy sok finom gesztenyés recept jön még idén.

Gesztenyés-almás pite, egy bombabiztos olasz recept

5 ellenállhatatlan gesztenyés édesség

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 300 g liszt
  • 150 g vaj
  • 125 g cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 30 ml tej
  • 1 tk.sütőpor (persze, mindenki használja csak a jól bevált saját omlós tészta receptjét.

A töltelékhez:

  • 100 g babapiskóta vagy keksz
  • 4 púpozott ek. gesztenyelekvár (marronata néven fut a boltok polcain)
  • 200 g főtt vagy sült gesztenye (tisztítva mérve)
  • 800 g alma (tisztítva mérve)
  • 4 ek. cukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 1 dl friss tejszín
  • 0,5 dl törkölypálinka

A recept a Tavola in Piazza blogon folytatódik.

Gesztenyés-meggyes torta

5 ellenállhatatlan gesztenyés édesség

Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához az itt megadott mennyiségek dupláját kell venni)

A tortalaphoz:

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,75 dl tej
  • 0,75 dl étolaj
  • 11 dkg liszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél tasak sütőpor

A gesztenyés krémhez:

  • 20-25 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
  • 10 dkg puha vaj
  • kevés rum /rumaroma
  • 20 dkg magozott meggy (befőtt, lecsepegtetve)
  • 5 dkg étcsokoládé

A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.

Gesztenyés szelet

5 ellenállhatatlan gesztenyés édesség

Hozzávalók:

  • egy csomag gesztenyemassza (250 g)
  • 1/2 csésze + 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 kk. vaníliaeszencia
  • 4 ek. puha vaj
  • 1 ek. tejszínhab
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 200 g étcsokoládé
  • 1 ek. víz
  • 1 kk. olaj

Mérőeszköz: üres joghurtos doboz vagy 2, 5 decis bögre.

A recept Marmalade blogján folytatódik.

Gesztenyés sajttorta

5 ellenállhatatlan gesztenyés édesség

Egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
Kekszréteghez:

  • 160 g spekulatiuskeksz, morzsásítva (győri keksz vagy zabkeksz is jó)
  • 75 g vaj/Rama olvasztva

Sajtkrémes részhez:

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl tejföl
  • 80 g cukor
  • 1 zacsi vanillincukor
  • 1 ek. liszt
  • 200 g gesztenyemassza
  • 2 db kicsi tojás

A recept a Sütit akarok! blogon folytatódik. 

Még több gesztenyés recept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top