Gasztro

Az 5 legfinomabb vega burger

Vegetáriánusként sem kell lemondanod a hamburgerezés közösségi élményéről. Íme, néhány isteni vega burger receptje.

1. Burgonyás burger

Ez egy alapburger főtt burgonyával, blansírozott cukkinivel, paradicsommal, vöröshagymával és zellerszárral. Fűszerezhetjük pirospaprikával, sóval és természetesen borssal, ízlés szerint.

A zöldségeket egyszerűen turmixoljuk össze, majd keverjük hozzá a fűszereket, és formázzunk belőle lapos pogácsákat. Kevés olajon, serpenyőben vagy sütőrácson süssük készre. Grillezett zöldséggel, joghurttal, mustárral kínáljuk.

Az 5 legfinomabb vega burger

2. Burger csicseriborsóból

A vegetáriánus étrend egyik legkedveltebb alapanyagából, a csicseriborsóból készül ez az isteni finom pogácsa is: a főtt csicseriborsót egy turmixgépben pürésítjük lila hagymával, egy csokor friss korianderrel, kevés liszttel és őrölt köménnyel. Az elkészült masszát villával átkeverjük, és már süthetjük is ki, az olívaolajjal kikent serpenyőben.

Az 5 legfinomabb vega burger

3. Lencsés burger

A lencsét fokhagymás, sós, zelleres vízben megfőzzük, majd leturmixoljuk és összekeverjük aprított petrezselyemzölddel, 1 tojással, zsemlemorzsával. Sóval és borssal fűszerezzük. A lencsepogácsákat 180 fokos sütőben olajjal meglocsolva süssük ropogósra.
Jól áll neki a paradicsomszósz.

Az 5 legfinomabb vega burger

4. Vegetáriánus burger fehér babból

A fehér bab is tökéletes alapanyag lehet vegetáriánus ételek készítéséhez. A főzés előtti éjszakán mindenképpen áztassuk be, így lényegesen lerövidül a főzési idő.
Egy gerezd fokhagymát, friss petrezselyemmel, főtt fehér babbal, főtt burgonyával, zsemlemorzsával és kevés liszttel mixeljük össze. Sütőben vagy serpenyőben süssük meg, vegyes zöldsalátával tálaljuk.

Az 5 legfinomabb vega burger

5. Zöldségburger

Az a nagyon szuper ebben a receptben, hogy bármilyen zöldségből el lehet készíteni: amihez csak kedvünk van, vagy ami éppen a kamrában található: spenót, brokkoli, cikória, bab, mángold, gomba – a lényeg az, hogy felhasználás előtt pároljuk meg őket. Összeállításnál használjunk zsemlemorzsát, tojást és sok-sok zöld fűszert. A már ismert módon serpenyőben készítsük el a ropogós pogácsákat.

Az 5 legfinomabb vega burger

Forrás: donnaclick

Még több vega étel az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top