Gasztro

Isteni mézes-omlós keksz recept

Tegnap, amikor megkaptam a meglepetéscsomagot és kitettem ezt a képet a Facebookra, többen kértétek ott is és levélben is a süti receptjét.

A vajat a mézzel, cukrokkal habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és tovább verjük, míg a cukor feloldódik, végül pedig a tejfölt is beletesszük.

A lisztet, szódabikarbónát, narancshéjat és a fűszereket hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, amíg puha, sima tésztát nem kapunk. Hűtőben minimum két órán át letakarva pihentetjük.

A tésztát kb 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk, a megfelelő formára kiszúrjuk. A kekszeket sütőpapírral ellátott sütőlemezre rakjuk, majd 175 fokos sütőben 10-15 percen át sütjük, amíg a keksz kicsit megemelkedik és aranybarna lesz.

A folytatásért kattints az Otthonkommandó caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top