Gasztro

A Maci kávé kis titkai

A Maci kávé az "olyanminthafelnőttlennék" érzése egy bögrébe öntve. A Maci kávé – legalábbis az én korosztályomnak – egy nosztalgikus emlék, egy soha el nem felejthető íz a nyelvemen. De mi a csudából készült?

Ha elmerülsz egy kissé a gabonakávék világában – bevallom, én csak elméleti szinten, merthogy egyelőre megrögzött kávészenvedéllyel küszködöm –, akkor tapasztalhatod, hogy a legtöbben bizony található cikória. Ahogy a koffeinmentes Maci kávénak is szilárd és megingathatatlan alapja a cikória. De őszintén! Te tudod, hogy ez micsoda pontosan?

Ismerős ez a gyönyörű kék virágú, talán gyomnak titulált növény? Úton-útszélen sokszor találkozhatsz vele. Ez a vad cikória, leánykori nevén mezei katáng vagy katángkóró, mely leginkább az Alföldön terjedt el. Hívják napra nézőnek is, vagy napra járónak, hiszen virágai szép időben, reggel nyílnak, és a Nap felé fordulnak.

A folytatásért kattints az Ez egy chopper caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top