Gasztro

Csodaszép áfonyás sajttorta sütés nélkül

300. Ez a 300. recept a blogon. Számomra is meglepő, hogy milyen szorgos voltam az elmúlt évben, de az az igazság, hogy közben egy új hobbira leltem a blogolásban, fotózásban és az ételek dizájnolásában.

Úgy érzem, hogy a kerek számhoz egy torta illik leginkább. Linda Lomelino svéd fotográfus és blogger látványvilágát nagyon szeretem, csendéletszerű képeit egy kiállítóteremben is el tudnám nézegetni. Ezt a tortát is az ő fotói inspirálták. A recept teljesen más, az ő tortája egy nyers, vegán torta.

Áfonyás sajttorta sütés nélkül

Engem teljesen elvarázsol, hogy ételfesték nélkül, csak gyümölcsökkel, virágokkal milyen szép színhatásokat lehet elérni!

Az ehető virágok tulajdonképpen látványelemek, nyáron érdemes a mezőn szedni, de még ilyenkor ősszel is van a kertekben vagy a piacon. Nem mondom, van némi kockázat abban, amikor az ember azt mondja a piacon a cserepes árvácskát áruló embernek, hogy:
“Csak a virágot kérem, a tövek maradhatnak? Tortára lesz…”

A folytatásért és a receptért kattints a Tétova ínyenc caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top