Gasztro

Csupa csoki: gyömbéres csokiterrine

Eddig is vártuk a szerdát és a csokis édességeket, de most, ebben a rémes időben különösen fontos lett, hogy egy kicsit feldobjuk az esténket valami finomsággal. Csupa csoki terrine Gombóc Artúroknak.

Gyömbéres csokoládéterrine eperpürével

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3-4 cm gyömbér
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 teáskanál méz
  • 10 dkg fagyasztott eper
Kategóriadesszert
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az apróra tört csokoládét olvasszuk fel a vajjal együtt, reszeljük bele a megpucolt gyömbért. A hidegre hűtött habtejszínt (így könnyebb felverni) elektromos habverővel verjük fel kemény habnak, majd forgassuk a kihűlt csokoládékrémhez. Öntsük a masszát félliteres szilikonos őzgerincformába vagy műanyag fóliával bélelt fémformába. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Az epret enyhén olvasszuk ki, botmixerrel pürésítsük, közben keverjük hozzá a mézet. Tálalás előtt borítsuk ki a terrine-t a formából, szórjuk meg a kakaóporral. Forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeleteljük. 
Kínáljuk az eperpürével.

 

 

Még több csokis recept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top