Gasztro

Egy extra őszi menyasszonyi torta története

Nemrég megkeresett egy kedves jegyespár, hogy készítsem el én a menyasszonyi tortát az esküvőjükre. Egy kérésük volt, hogy a szezon ízeit tartalmazza, és innentől kezdve tulajdonképpen mindent rám bíztak.

Szeretem az ilyen feladatokat, mert a napi termelésen túl, végre, legalább egy kicsit kibontakoztathatom a kreativitásomat. Persze nagy kérdés volt, hogy október 10-én mi lesz a szezonális: lesz-e még málna, vagy nem? Ez kardinális kérdés, mert a málnát szinte mindenki szereti, és ha van, hát kérik.

Nem volt.

Viszont rendkívül finom sütőtököt, szőlőt, fügét és gránátalmát tudtam beszerezni, igaz, a gránátalma nem igazán őshonos nálunk, de akkor is, most legalább kapható. És nagyon dekoratív.
Arra gondoltam, összesen öt tortába osztom el azt a mennyiséget, amit megjelöltek: 100 főre legyen elég. Van egy nagy tortaállványom, öt tortát lehet rátenni szinteltolásos rendszerben, nem egymásra, hanem egymás után. Mindjárt mutatom, akkor egyértelmű lesz. Nos, felajánlottam a menyasszonynak, hogy ha nem ragaszkodik a klasszikus emeletes tortához (amelynek a szállítása rendkívül macerás, itt meg ráadásul a badacsonyi hegyoldalba kellett felvinni), javaslom ezt az állványos megoldást, mert így a tortákat egyesével ládába lehet tenni, és a helyszínen rápakolni az eszközre. Sokkal kisebb a kockázat, hogy szétcsúszik, összeborul, meg hasonló borzalmak.

Egy extra őszi menyasszonyi torta története

A pár rábólintott, és tervezni kezdtem. Az egyik vezérfonalam a sütőtök volt, a másik a gesztenye – de úgy gondoltam, nem egyféle tortába rakom össze ezeket az ízeket, hanem kettőbe. A sütőtökös tortát hamar ki is találtam, a gesztenyésre pedig a bbcgoodfoodon láttam nagyon dekoratív megoldást, a neve Mont Blanc. Így aztán megszületett a terv.

A folytatásért kattints a MaiMóni caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top