Gasztro

Gyors vacsora: sütőtökös frittata

Mai gyors vacsoránkkal hivatalosan is megnyitjuk a sütőtökszezont. Legyen ez az első fogás, amit aztán majd még sok-sok szuper sütőtökös vacsora és ebéd követ.

Sütőtökös-fetás frittata

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • 8 tojás
  • ízesítéshez bors
  • ízesítéshez kakukkfű
  • sütéshez olívaolaj
  • 20 dkg feta
  • 25 dkg sütőtök
Kategóriareggeli
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt meghámozzuk (zöldséghámozóval a legkönnyebb), magját eltávolítjuk, és egyenletes méretű, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben kb. 4 percig előfőzzük, hogy kissé megpuhuljon, de ne főjön szét. Leszűrjük, konyhai papírtörlővel felitatjuk.

A fetát a tökkel azonos méretű kockákra szeleteljük. A felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lemorzsolt friss kakukkfüvet, majd belekeverjük az előfőzött sütőtököt, illetve a fetakockákat. Egy kiolajozott, kb. 26×15 cm-es jénaiba vagy tepsibe (vagy akár kerek tortaformába) öntjük, és 25 percig sütjük, amíg megszilárdul. Langyosan tálaljuk.

 

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top