Gasztro

Spanyol ízek – 3 tapas csicseriborsóval

Aki járt már Spanyolországban, tudja, egy élet is kevés lenne, hogy az összes tapast megkóstoljuk. Jobbnál jobb kombinációkat találni, alig győzzük kóstolni a nyaralás alatt, és legszívesebben haza is vinnénk a fantasztikus mediterrán ízeket. Mi most 3 csicseriborsós spanyol tapast hoztunk, amit akár otthon is elkészíthetünk, így talán kicsit sikerül itthon is megidézni a spanyol nyaralás emlékét.

Csicseriborsó chorizzo-val

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 400 g konzerv vagy egy éjszakán keresztül áztatott száraz csicseriborsó
  • 300 g felkarikázott chorizo
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csicseriborsót leszűrjük, és átöblítjük. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Kb. 5-10 percig hevítjük, párszor megkeverjük, nehogy leragadjon a serpenyő aljához. Közben lefkarikázzuk a chorizzo-t. 10 perc elteltével a csicseriborsót tányérokba szedjük. A chorizzo-t 5 percig pirítjuk a maradék olajon. Összekeverjük a csicseriborsóval. Tálaláskor pedig meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal. 

 

Csicseriborsó spenóttal

Hozzávalók:

  • pici só
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 db paradicsom
  • 150 g spenótlevél
  • 400 g konzerv vagy előző este beáztatott száraz csicseriborsó
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csicseriborsót leszűrjük és átöblítjük. Egy edényben felhevítjük az olajat, és az apróra kockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a gerezdekre vágott, hámozatlan paradicsomot. Mindezt addig pirítjuk, amíg a paradicsom meg nem sül. Ekkor adjuk hozzá a csicseriborsót. Az egyveleget kb. 10 percig pároljuk, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Azután adjuk hozzá a spenótot. Az ételt még 5 percig pároljuk, majd tálaljuk. 

 

Csicseriborsó erdei gombával

Hozzávalók:

  • kevés só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2,5 dl alaplé
  • 400 g konzerv vagy egy éjszakán át áztatott száraz csicseriborsó
  • 100 g szárított erdei gomba
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy edényben felhevítjük az olajat, és megpirítjuk rajta a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a szárított gombát, és felöntjük 2,5 dl húsleves alappal. A gombát 20 percig főzzük, majd hozzáaadjuk az átmosott csicseriborsót. Sózzuk, hozzáadjuk a pertrezselymet. Az egészet addig főzzük, amíg elfő a húsleves (kb. 10 perc). 

 

Még több spanyol recept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top