Gasztro

Villámgyors morzsasüti őszi gyümölcsökkel

Nincs ebben nagy újdonság, de kértétek a receptjét, hát íme. Crumble télen-nyáron jöhet, és légy erős, még ősszel is!

Az almát és a körtét meghámozzuk és felkockázzuk (kb. 1×1-cmes kockákra), a szilvák magját eltávolítjuk, húsukat feldaraboljuk.

A gyümölcsöket egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálba tesszük, ráfacsarjuk a citrom levét, meghintjük a fahéjas cukorral, és összeforgatjuk.

A lisztet elkeverjük az 5 dkg cukorral, majd összemorzsoljuk a felkockázott vajjal. A morzsát a gyümölcsökre szórjuk és 190 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Villámgyors morzsasüti őszi gyümölcsökkel

A receptért kattints a Csak a Puffin caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top