Gasztro

Cicapuffancs – íme a leggyorsabb sajtos-túrós pogácsa

Ez egy falatnyi élvezet, ami gyorsan elkészül. Nincs kelesztés, dagasztás, még élesztő és sütőpor sem kell bele.

Ennek ellenére az eredmény egy könnyű textúrájú, ízletes kis puffancs, aminek nem lehet ellenállni, és ami nem szárad ki másnapra, sőt harmadnapra sem. Kiváló sörkorcsolya, vagy kísérője egy tartalmas levesnek.

Cicapufancs - íme a leggyorsabb sajtos-túrós pogácsa

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 25 dkg zsíros túró
  • 15 dkg fehér finomliszt (1 púpos bögre)
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojásnak a sárgája a kenéshez
  • 1 teáskanál só

Az elkészítés módjáért kattints a Rupáner konyha caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top