Gasztro

Gyors vacsora: Cézár-saláta

Bár az időjárás már nem, mi még azért továbbra is nyári üzemmódban vagyunk, és kitartunk a könnyű vacsorák mellett. Ma egy gyors klasszikust hoztunk, a Cézár-salátát.

Klasszikus Cézár-saláta

Hozzávalók az öntethez:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tojássárgája
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • fél citrom leve
  • 1 tk mustár
  • 1 kk. Worcestershire szósz

Hozzávalók a salátához:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. + kevés olívaolaj
  • kevés oregánó
  • felszeletelt sült csirkemell
  • 20 g reszelt vagy forgácsolt parmezán
  • 2 szelet kenyér
  • 1 fej római vagy jég saláta
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az öntethez keverjük el a tojássárgáját a mustárral, majd lassan adagoljuk hozzá az olajat és keverjük kémesre. A fokhagymát törjük szét, adjuk hozzá a borsot, csipetnyi sót és a reszelt parmezánt.  Keverjük bele a citrom kifacsart levét és a Worchestershire-szószt. Tegyük mindezt egy kisebb (zárható) üvegbe és jól rázzuk össze. 

A krutonhoz a kenyeret szeleteljük kockákra, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg rajta a kenyérkockákat, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát és az oregánót.  

A salátát tépkedjük kissé össze, helyezzük rá a felszeletelt csirkemellet, a krutonokat és locsoljuk meg a szósszal, hintsük meg parmezánnal.

 

 

Még több gyors vacsora receptje az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top