nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
3 nagyon csokis édesség, amiből nem lehet eleget készíteni

3 nagyon csokis édesség, amiből nem lehet eleget készíteni

Azért jó a szeptember és az, hogy vége a kánikulának, mert jöhetnek végre a komolyabb, csokis édességek is. Nem is várunk tovább, összeszedtük 3 kedvencünket, amit a hétvégén szépen sorban el is készítünk.
NLCafé
f Ajánlom

Nyáron is lehet persze csokifagyit, csokis gofrit, csokis palacsintát enni, de azért az igazán komoly, nehezebb csokis kekszek és sütemények ideje enyhébb időben jön el. 

 

Dupla csokis szeletek

Alap:

  • 16 dkg liszt
  • 24 dkg vaj
  • 16 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 narancs reszelt héja

Csokikrém:

  • 3 dkg vaj
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 dkg porcukor
  • ízlés szerint lekvár
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés


Elkészítjük a sütemény alapját: A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és a cukrot, és kevergetve összeolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és rövid ideig hűlni hagyjuk. A tojásokat enyhén felverjük és a csokis keverékhez adjuk, majd belereszeljük a narancsok héját és összekeverjük. Utolsóként hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, majd ezeket is elkeverjük. A masszát 20×24 cm-es sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 160 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni. Ha kihűlt a sütemény (amit a sütőformában hagyunk), megkenjük lekvárral, és elkészítjük a csokikrémet: a tejszínt egy lábasban közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a porcukrot és az étcsokoládét, és folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, majd a végén hozzáadjuk a vajat is, és elkeverjük benne. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a lekváros rétegre, és ha kész, hűtőbe tesszük pár órára. 

 

Kólaszelet csokis kólakrémmel

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 ek. natúr joghurt
  • 4 ek. kakaópor
  • 2 dl kóla

Kólakrém:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 ek. natúr joghurt
  • 4 ek. kakaópor
  • 2 dl kóla
Kategóriadesszert
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Keverjük krémesre a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaóport, a felolvasztott étcsokit, a joghurtot, az olajat és a kólát. Szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet! Forgassuk össze a cukros tojással, és öntsük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (20 x 20 centis forma). Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt süssük meg. Amikor kihűlt, kenjük rá a kólás krémet. Ehhez forraljuk fel a kólát a vajjal és a kakaóporral, keverjük bele a cukrot, és kis időre tegyük a hűtőbe, hogy dermedjen. 

 

Mexikói forrócsoki-keksz

Hozzávalók 10-12 darabhoz:

  • 2 és negyed csésze liszt
  • 1 és 3/4 csésze cukor
  • 0,5 tk. só
  • 2 tojás
  • 1 csésze szoba-hőmérsékletű vaj
  • 2 tk. tejszín tejszín
  • 2 tk. fahéj
  • 0,5 csésze kakaópor
  • 1 tk. chilipor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A lisztet a cukorral és a szilárd hozzávalókkal összekeverjük, a tojást a tejszínnel és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tésztát jól összedolgozzuk, majd tallérokat formázunk belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. 

 

 

Még több csokis recept az NLCafén:

Megosztás Facebookon
[central_CentralFbLikeboxComponentWidget fb_page="https://www.facebook.com/noklapjacafe/" small_header="true" show_facepile="0" show_posts="0"]