nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Hétvégi menü, amivel méltó módon zárhatjuk a nyarat

Hétvégi menü, amivel méltó módon zárhatjuk a nyarat

Még mielőtt átadnánk magunkat az iskola-, óvodakezdésnek és a menza főztjének, zárjuk le a nyarat egy klassz hétvégével és finom ételekkel. Hoztunk is egy menüt, amit kicsik és nagyok is szeretni fognak.
NLCafé
f Ajánlom

Rántottás-gombás-baconos szendvics

Hozzávalók:

  • pár szelet (lehet sonka is) bacon
  • ízlés szerint fűszerzett, vajon pirított gomba
  • fejenként két szelet kenyér
  • ízlés szerint készült rántotta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A kenyerek mindkét oldalát megkenjük vajjal, majd serpenyőben 2-3 percig sütjük őket oldalanként. Ha megvagyunk, akkor a szendvicset a kép alapján összeépítjük, bacon-rántotta-gomba, majd melegen tálaljuk. Egy pohár sör vagy fröccs isteni mellé. 

 

Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízesítéshez só
  • 4 dl tejföl
  • 3 fej vöröshagyma
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 paradicsom
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • 4 (fejenként 1) csirkecomb
  • 1 tv paprika
  • pirításhoz kacsazsír
Kategóriaebéd
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

 

A csirkét besózzuk. A hagymát zsíron puhára pároljuk, lassú tűzön, hogy a hagyma szinte krémes legyen, ne sajnáljuk az időt. Ez ahhoz kell, hogy a szaft jó sűrű legyen, és ne kelljen behabarni. Ha a hagyma már készen van, jöhet a felaprított paprika és paradicsom, kicsit átforgatjuk és megfonnyasztjuk (érdemes a paradicsom héját lehúzni), lehúzzuk a tűzről és 2-3 púpozott teáskanál fűszerpaprikát szórunk rá, majd rátesszük a besózott csirkecombot. 10 percig pirítjuk víz nélkül, majd öntünk rá annyit, hogy éppen ellepje, de ügyeljünk, hogy ne legyen túl sok a víz. Lassú tűzön puhára főzzük, majd kiszedjük a csirkét, a maradék szaftot botmixerrel összeturmixoljuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejfölt, és ha szükséges, újra turmixoljuk. A megfőtt csirkét visszatesszük, majd átforraljuk. Vajas nokedlival tálaljuk. 

  

Paprikás-kukoricás sós muffin

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 40 dkg lecsepegtetett konzervkukorica
  • 25 dkg kápia paprika
  • 2 tk. sütőpor
  • 7 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • 35 dkg rétesliszt
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojásokkal és a tejjel, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal: a sütőporral és sóval, borssal vegyített liszttel. A paprikát egészen vékony karikákra, a szalonnát kockákra vágjuk. Zsírjára sütjük, hozzáadjuk a paprikát, puhára pároljuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a tésztához keverjük, a paprikás keverékről is lecsöpögtetjük az olaj nagy részét, így adjuk az alaptésztához.

Egy 12 részes muffinformát kibélelünk egy-egy papírkapszlival, szétosztjuk benne a tésztát, és 30-35 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

260 kcal/darab

Ha mást képzeltél el a hétvégére, nézz szét a korábbi hétvégi menük között:

Megosztás Facebookon