nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
3 ellenállhatatlan hamburger házilag

3 ellenállhatatlan hamburger házilag

Ma van a nemzetközi Burger Day, amit csakis hamburgerrel ünnepelhetünk, ez nem is kérdés. Így ma legálisan bűnözhetünk, jöhetnek a jobbnál jobb házi burgerek.
NLCafé
f Ajánlom

Klasszikus hamburger

3 ellenállhatatlan hamburger házilag

Hozzávalók:
A húspogácsához:
1 kg darált marhahús
1 csokor petrezselyemzöld
2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb kaliforniai paprika
1 tojás
1 citrom reszelt héja
2-3 ek. zsemlemorzsa
só, bors

A sütéshez: kevés étolaj

A burgerhez:
hamburgerbuci
kaliforniai paprika
édes csililekvár (elhagyható)
lila hagyma
salátalevél

A klasszikus hamburger receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik. 

A tökéletes sajtburger

3 ellenállhatatlan hamburger házilag

Hozzávalók 6 óriás darabhoz:
6 nagyméretű hamburgerzsemle (recept lejjebb)

A húspogácsához:
60 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt, húsos szalonna
1 ek. mustár
1,5 ek. Worcesteshire-szósz
1 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors

A hamburgerhez:
1 nagy hagyma
2 paradicsom
2 nagy csemege vagy kovászos uborka
6 szelet cheddar sajt
6 levél saláta
Mustár, kechup, Tabasco ízlés szerint

A tökéletes sajtburger receptje a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.

Burger-monster

3 ellenállhatatlan hamburger házilag

Hozzávalók:
zsömle
1 szelet hús (pl. mézes-mustáros csirkemell)
piros kaliforniai paprika (lehet paradicsom is)
csemegeuborka
1 salátalevél
mini mozzarellagolyók
egész bors
fogpiszkáló

A vicces hamburger elkészítése a Konyhalál blogon olvasható.

 

Ha pedig a hamburgerbucit is magad sütnéd, akkor sincs gond, hoztunk ahhoz is receptet:

Bögrés hamburgerzsemle házilag

3 ellenállhatatlan hamburger házilag

Hozzávalók nyolc nagyobb zsemléhez:
5 bögre finomliszt (62,5 dkg)
1 csomag száraz élesztő (7 g)
1 bögre langyos tej (2,5 dl)
2 ek. cukor
4 ek. étolaj
1 tk. só
fél bögre 20%-os tejföl (1,25 dl)
+ 1 tojás a kenéshez, kevés szezámmag a szóráshoz

A hamburgerbuci receptje a Rupáner-konyha blogon folytatódik.

 Még több hamburgeres cikk az NLCafén:

 

Megosztás Facebookon