Gasztro

Gyors vacsora: gombás-olívás focaccia

A grillpartit nehéz lesz esőben megtartani, de finomat azért így is ehetünk. Mai gyors vacsoránk egy egyszerű, de nagyon finom focaccia.

Gombás-olívás focaccia

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1,5 ek. olaj
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dkg élesztő

Feltét:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek. olaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 csipet őrölt bors
  • 5 ek. olívaolaj
  • 1 paprika
  • 30 dkg gomba
  • 8 olajbogyó
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, az élesztőt rámorzsoljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót és a langyos vizet. Addig gyúrjuk a tésztát, míg fényes, rugalmas lesz, majd egy tálban duplájára kelesztjük
A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, paprikákat, gombát apróra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd megpirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, friss kakukkfüvet adunk hozzá.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 30×45 cm-re nyújtjuk, olajjal vékonyan megkenjük. Rászórjuk a zöldséget, az olajbogyót, majd 200 °C-on 45 perc alatt megsütjük.

Még több gyors vacsora az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top