Gasztro

Befőzés: így készíthetsz mennyei körtebefőttet

A körtéből könnyen, gyorsan, egyszerűen készíthetsz mennyei befőttet. Megmutatjuk, hogyan csináld.

Körtét befőzni nem okoz különösebb nehézséget. Kövesd egyszerű és gyors receptünk lépéseit, s az eredmény mennyien finom, ropogós körtebefőtt lesz.

Befőzés: így készíthetsz mennyei körtebefőttet

Hozzávalók a körtebefőtthöz:

  • 3 kg egészséges körte
  • 1 liter víz
  • 30 dkg cukor
  • citromlé
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg

Így készítsd el a körtebefőttet

A körtéket folyó víz alatt öblítsd le, majd pucold meg, vágd négybe, és távolítsd el a magházat is. A megtisztított gyümölcsöt azonnal tedd citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg.

Befőzés: így készíthetsz mennyei körtebefőttet

Az alaposan elmosogatott befőttesüvegekbe egyesével állítsd a körtéket jó szorosan egymás mellé. Üvegenként 2-3 szem szegfűborssal, körömnyi egész fahéjjal fűszerezheted.

Készítsd el a szirupot, ehhez forrald fel a vizet, és addig kevergesd, amíg a cukor feloldódik. A forró sziruppal töltsd meg a befőttesüvegeket. Celofánnal és gumigyűrűvel zárd le, a kupakot is csavard az üvegekre.

Helyezd a körtebefőtteket nagyobb edény aljára, melyet tölts fel annyi vízzel, hogy nagyjából az üvegek háromnegyed részét lepje el. Kezdd el lassú tűzön felforralni, a forrástól számított fél óra után zárd el a tűzhelyet, a befőtteket hagyd a vízben kihűlni. A befőttet hűvös helyen tárold.

További befőzés, befőtt témájú cikkek az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top