Gasztro

Gyors vacsora: Kovászos uborkás töltött padlizsán

Mai gyors vacsoránk Segal Viktor egyik remekműve: a padlizsánt a szokásos darált húsos-sajtos-paradicsomos töltelék helyett egy különleges, kovászos uborkással töltötte meg. Próbáljátok ki, isteni lesz!

Kovászos uborkás sült padlizsán

Hozzávalók 4-8 adaghoz:

  • 2 gerezd finomra aprított fokhagyma
  • só, bors
  • 1 dl étolaj
  • 4 nagyobb padlizsán

Hozzávalók a töltelékhez:

  • só, bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • fél felaprított lila hagyma
  • 1 db sárga húsú felkockázott paprika
  • fél citrom leve
  • fél csokor finomra aprított kapor
  • 1 db felkockázott kápia paprika
  • 2 db apróra kockázott kovászos uborka
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, majd felületüket rombusz formában éles késsel, nem túl mélyen, beirdaljuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a forró olajban a padlizsánokat kettesével, vágott felükkel lefelé helyezve, hirtelen sütjük, amíg szép piros színt kapnak. Megfordítjuk , és a héjas felüket is megpirítjuk.

2. A megpirított padlizsánokat sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a finomra aprított fokhagymával, úgy, hogy a vágások közé érjen.

3. Nagy tepsibe fektetjük a nyolc fél, elősütött padlizsánt, majd kb. 10-15 perc alatt megsütjük, amíg teljesen megpuhulnak.

4. Miközben sül, elkészítjük a lilahagymás-olívaolajos kovászos uborkát: az uborkát, a lilahagymát és a zöldpaprikát apró kockákra szeleteljük, majd összeforgatjuk az olívaolajjal, citromlével és a finomra aprított friss kaporral.

5. Tálaláskor a megsült padlizsán tetejére kanalazzuk a lilahagymás-olívaolajos uborkát. Forrón is kínálhatjuk, de hidegen is kiváló.

Még több gyors vacsora receptje:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top