Gasztro

Máris hiánycikk a magyar dinnye?

Úgy tűnik, máris hiány lehet a magyar dinnyéből. A dinnyeszezon kellős közepén a nagy meleg miatt visszaesett a termésmennyiség.

A forró nyár közel 10 százalékos terméskiesést okoz a termelőknek, ugyanakkor a kevesebb dinnyének nagyon jó íze van, a minőség messze meghaladja a tavaly tapasztalt szintet. A kereslet pedig óriási: a hazai piacon is egyre többen vásárolják a magyar dinnyét, és Európában is a miénket keresik, tíz éve nem tapasztalt érdeklődés mutatkozik. A kiváló minőségnek köszönhetően reklamáció sem nagyon érkezett a partnerektől, a német, a lengyel, a cseh és a szlovák felvásárlók egyaránt elégedettek a magyar termékkel.

Máris hiánycikk a magyar dinnye?

A magyar dinnye itthoni hiányának is éppen ez az oka – a külföldi felvásárlók magasabb árat kínálnak, mint a magyarok. Míg itthon nettó 68 forint a dinnye kilónkénti beszállítói ára, addig a németek 77,50 forintot fizetnek a  magyar dinnye kilójáért. Mindez jelentheti azt is, hogy a hiány mellett az árak is emelkedhetnek a dinnyeszezon kellős közepén – derült ki a Napi Gazdaság cikkéből.

További dinnye témájú cikkek az NLCafén

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top