Gasztro

Gyors vacsora: gombás-tejszínes gnocchi

Mai gyors vacsoránkat az olasz konyha rajongóinak ajánljuk. Az adagot érdemes duplázni, mert a repetázás szinte garantált!

Gombás-tejszínes gnocchi

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 gerezd megpucolt, szeletelt fokhagyma
  • 7 dkg fokhagymával és zöldfűszerekkel ízesített sajtkrém
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 dkg búzaliszt
  • 50 dkg lisztes burgonya
  • 15 dkg megmosott, megpucolt, felszeletelt gomba
  • a tálaláshoz parmezán
  • kevés olívaolaj
  • 70 ml tejszín
  • 1 db felvert tojássárgája
  • kevés vaj
  • kevés petrezselyemzöld
  • 4 dkg gesztenyeliszt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. Elkészítjük a sajtos mártást. A sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A serpenyőbe olajat teszünk, beleszórjuk a fokhagymát, majd a gombát. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Ha már megpuhult a gomba, ráöntjük a sajtos mártást.

3. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük (kb. 20 perc). Leöntjük a vizet róla, és ha már kézmelegre hűlt, meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Jól összekeverjük, beleforgatjuk a liszteket, és tovább gyúrjuk. Lisztes pulton tésztát dagasztunk, 1,5-2 cm átmérőjű kis hurkákat formázunk a tésztából, és 2 cm-es darabkákat vágunk belőle enyhén lisztezett pulton.

4. A gnocchi felét egy nagy lábas lobogó, sós vízbe dobjuk, megvárjuk, amíg felúsznak a víz tetejére, majd lassú tűzön tovább főzzük 1 percig. A többi gnocchit is megfőzzük ugyanígy. Kiemeljük a vízből, és a serpenyőben összekeverjük a tejszínes gombával. Petrezselyemmel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Ha tetszett ez a recept, nézz szét a Wannabe Chef blogon.

Még több gyors vacsorarecept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top