Gasztro

Gyors vacsora: csicseriborsó-fasírt

A csicseriborsót csak egyszer kell kipróbálni, utána szinte biztos, hogy mindig lesz a kamrában belőle. Mi most egy csicseriborsó-fasírtot hoztunk, amit akár még ma vacsorára is elkészíthetünk.

Csicseriborsó fasírt

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 4-5 ek. olívaolaj
  • fél tk. koriander
  • 1 tk. római kömény
  • 250 g csicseriborsó
  • 1 tk. pirospaprika
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csicseriborsót 2-3 órára, vagy éjszakára szódabikarbónás vízben áztatom. Mikor már szépen megduzzadt, leöntöm róla a vizet. Lábasba teszem, annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje, majd kb. 1 órán át főzöm. Hagyom picit hűlni, majd egy aprító gépbe töltöm az egészet a többi hozzávalóval, és jól eldolgozom. Botmixer, vagy turmixgép is tökéletesen megfelel erre a célra. Ha sütőben sütöm, lágyítom tejföllel. Ha olajban, zsírban sül, akkor gombócot formázok belőle, zsemlemorzsában meghempergetem, és kisütöm.

Ha tetszett ez a recept, nézz szét a Falusi libák blogon.

Még több gyors vacsora receptje:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top