nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
5 szuper salátarecept a kánikulára

5 szuper salátarecept a kánikulára

Mi már tényleg csak a salátára, a fagyira és a limonádéra tudunk gondolni, ebben a hőségben nem is lehet másra. Körül is néztünk gyorsan bloggereinknél, és kiválasztottunk 5 isteni salátát, így nektek már csak azt kell eldönteni, melyikkel kezditek.
NLCafé
f Ajánlom

Nizzai saláta

5 kedvenc salátánk a kánikulára

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db 130-150 gramm súlyú friss tonhalszelet
• 4 db közepes burgonya
• 200 g zsenge zöldbab
• 80 g görög joghurt
• 1 kk mustár
• egy nagy csokor friss zöld fűszer (kakukkfű, rozmaring, majoránna, petrezselyemzöld)
• 1 ek majonéz
• 12 db fekete olajbogyó sós lében
• 4 tojás
• kevés fehérborecet
• 12 db datolyaparadicsom
• 2 db salátaszív (római vagy fejes)
• 1 db lime
• 1 db citrom
• csilipehely
• extra szűz olívaolaj
• só, frissen őrölt fekete bors

A nizzai saláta receptje a Tarka Bárka blogon folytatódik.

Könnyű nyári saláta

5 kedvenc salátánk a kánikulára

Hozzávalók:
• 1/2 kígyóuborka
• 2 db paradicsom
• 1/2 lila hagyma
• 2 tasak mini mozzarella sajt
• bazsalikom
• snidling
• bors

A saláta receptje az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.

Paradicsom pikáns marinádban

5 kedvenc salátánk a kánikulára

Hozzávalók:
• kb. 5 db közepes nagyságú, érett paradicsom
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény (petrezselyemzöld, kapor, bazsalikom, oregánó stb.)
• 4 evőkanál olívaolaj (napraforgó is lehet)
• 1 teáskanál francia mustár
• 1 evőkanál almaecet
• 1 kávéskanál porcukor
• 1 kávéskanálkanál só
• őrölt fekete bors (ízlés szerint)

A recept a Katarzis blogon folytatódik. 

Őszibarackos paradicsomsaláta

5 kedvenc salátánk a kánikulára

Hozzávalók 2 főre:
• 15 dkg koktélparadicsom (lehetőleg többféle fajtájú, színű)
• 2-3 nagyobb őszibarack meghámozva, magját eltávolítva
• 1 db közepes lila hagyma vékonyra szeletelve
• egy marék friss bazsalikom (szárítottal helyettesíthető)

Az öntethez:
• 1 evőkanál vörösborecet (vagy sherryecet)
• 1,5 teáskanál extra szűz olívaolaj
• 1 teáskanál méz 
• egy csipet só
• egy késhegynyi bors

A recept folytatása a Salátagyár blogon olvasható. 

Dinnyesaláta 

5 kedvenc salátánk a kánikulára

Hozzávalók:
• görögdinnye
• feta sajt
• lila hagyma
• metélőhagyma
• sárgadinnye vagy avokádó (kihagyható)

A különleges dinnyesaláta elkészítésének leírása a Napfény illata blogon olvasható. 

 

Még több könnyű nyári saláta receptje az NLCafén:

 

Megosztás Facebookon